Tjäna pengar till idrottsförening

Det finns flera olika sätt som din idrottsförening kan tjäna pengar eller slipper ligga ut med pengar för fakturor.

Sälj från Folkspel

Det kanske vanligaste sättet, framförallt för några år sedan, är att sälja Bingolotter och Sverigelotter. Det är den ideella föreningen Folkspel som säljer dessa produkter. Folkspel är föreningslivets egna spelbolag. Folkspel bildades 1991 och har sedan dess bidragit med 16 miljarder kronor till föreningslivet. Syftet och målet med Folkspel är att alla som vill ska få möjlighet att tävla, vinna och träna. Allt överskott går direkt till föreningarna. Via Folkspel finns det många möjligheter att tjäna pengar till föreningen. Förtjänsten per såld Bingolott, Sverigelott och Bingolottos Jubileumskalender går direkt till föreningen eller laget. Det är enkelt att komma igång.

Utse en i föreningen som blir kontaktperson till Folkspel. Bestäm er för vilka lotter det är ni ska sälja och gör en intresseanmälan på Folkspels hemsida. Folkspel tar kontakt med föreningen och ni skriver ett avtal. Folkspel kommer att ta en kreditupplysning på föreningen. Utöver det är det enda som krävs för att kunna sälja att föreningen är medlem i en av de 72 riksorganisationer som äger Folkspel. Riksidrottsförbundet är en av ägarna. Är er förening medlem i ett specialidrottsförbund som är anslutet till Riksidrottsförbundet, till exempel Svenska Fotbollsförbundet, kan ni sälja Folkspels produkter.

Sälja fakturor

Ett sätt för föreningen att slippa ligga ute med pengar är att sälja era fakturor. Hos capcito.com kan ni sälja fakturor och få upp till 99% av fakturas värde. Pengar som ni kan använda i föreningen på en gång. Det är enkelt och smidigt. Ni kan ladda upp era fakturor direkt från ert fakturaprogram.

Livesänd era matcher

Ett annat sätt att tjäna pengar till föreningen är att livesända era evenemang, cuper och matcher. Det kan ni till exempel göra via SolidSport. Ni bjuder in era tittare och tar betalt för det ni sänder. Enkelt och smidigt. Det är ekonomiskt riskfritt för föreningen. Ni behöver inte köpa in någon utrustning utan det räcker med en mobiltelefon eller surfplatta. Ni använder er gratis av deras app för att sända. SolidSport tar hand om betalningsflödet och eventuell support för era tittare.

Pant

Ett enkelt sätt att tjäna pengar och samtidigt göra en insats för miljön är att samla in pant. Ni kan ansluta er gratis till Returpacks pantsystem. Att ansluta er till Returpack ger föreningen en rad fördelar. Ni får bland annat ett startkit med säckar, etiketter och insamlingskärl samt lämnar in er pant säckvis. Ni får ersättning även för skadade och utländska burkar samt att pengarna sätts in på ert plus- eller bankgiro så att ni slipper kontanter.

Sälj olika produkter

Många föreningar tjänar pengar genom att sälja olika produkter. Det handlar om alltifrån pasta och salami till julgranar och tandborstar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WPSuv