En viktig nyckel för befolkningens hälsa

Idrottsföreningar spelar en nyckelroll, då det kommer till främst barn och ungdomars fysiska välmående. Det är vida känt att fysik aktivitet är viktigt även långt upp i människorna levnadsår. Idag när allt fler aktiviteter sker via skärmar, blir vi människor många gånger alltför stillasittande. Här har många idrottsföreningar hittat ännu en ny nyckelroll i samhället, då vi på många sätt faktiskt kan balansera detta stillasittande.

Rätt ekonomiska förutsättningar

Alla idrottsföreningar kan inte gå runt runt med enbart medlemsavgifter och bidrag från kommunen . Det krävs ofta att man själv agerar och hittar olika vägar för att samla in ekonomiska medel till föreningen. Via populära tjänster som saljdirekt.se kan idrottsföreningar lätt tjäna ihop pengar för att göra en resa eller köpa viktig utrustning. Konceptet går ut på att man väljer ut riktiga storsäljare, vilka många kunder kommer att köpa, och på så viss maximera sin arbetsinsats. Småkakor och yllestrumpor i all ära, men det blir förmodligen en större vinst om man kan sälja populära varor som exempelvis gourmetsåser eller varför inte lyxigt kaffe.

10 000 steg om dagen

En allmän rekommendation brukar vara att vi människor ör oss åtminstone 10 000 steg varje dag. Nya undersökningar visar att det även kan krävas några fler steg än så. De som är aktiva i olika idrottsföreningar behöver dock inte bekymra sig för att nå denna siffra. Vi får hoppas att idrottsföreningarna kan fortsätta frodas i vårat avlånga land.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WPSuv